Aeglane mahlapress

Mis selles nii erilist on?
Esmapilgul võid mõelda, et mahl on mahl ja vahet pole, millega seda teha. Nimetus "aeglane mahlapress" annab vihje, et mahla tehakse aeglaselt ja seda pressitakse. Aga kui aeglaselt on aeglaselt ja mis väärtust annab pressimine?

 Tavapärased poes müüdavad mahlamasinad jagunevad üldiselt kaheks - tsentrifugaaljõudu kasutavad mahlamasinad ja pressimisel puuviljadest mahla eraldavad aeglased mahlapressid.

Peamiseks erinevuseks ongi mahla valmistamise protsess. Tsentrifuugmasina puhul purustatakse puuvili ning kiirelt keerlevas trumlis eraldatakse mahl. Protsess toimub kiirelt ja mahl jääb selge ning ilma viljalihata.

Seevastu aeglasel külmpressi meetodil lõikab masin puuviljad tükkideks ja pressib need läbi tiheda metallsõela. Aeglane meetod säilitab puuviljas värskuse, maitse, lõhna, vitamiinid ja toitained.

Võrreldes tsentrifuugmasinaga valmistatud mahlast jääb aeglasel pressil tehtud mahl tummine ja olenevalt puuviljadest on võimalik valmistada smuutit ja mõningal juhul isegi püreed. Valmiv mahl on küllatki toitainerikas mis võib vabalt olla päevaseks vahepalaks toidukordade vahel. Mahl sobib hästi ka lastele. Kasutame alati 100% puu- ja köögivilju ning ei lisa enda mahladele säilitusaineid, suhkrut ega muid täite- ja lisaaineid.
Eelmine
Sahvti saamislugu
Järgmine
Vitamiiniveebruar

Lisa kommentaar

Email again: